Zgodovina

Družinsko podjetje Klander skozi čas

1957
Z gumarstvom se prične ukvarjati naš dedek Alojzi Klander, ki je začetnik družinske tradicije.

1957
Alojzi kot eden prvih vulkanizerjev v Ljubljani v skromnih najetih prostorih prične z montažo, krpanjem in uravnoteženjem avtomobilskih pnevmatik.

1978
V družinskem podjetju Klander se prične izdelovati gumene izdelke. Ž od leta 1978 podjetje kontinuirano investira v nadgrajevanje proizvodnje in strojev za izdelavo izdelkov po želji naročnikov.

1979
Družinska tradicija se nadaljuje z nasledstvom sina, ki ustanovi Klander s.p. ter nadaljuje z nadgradnjo proizvodnje in nabora izdelkov.

2003
Ustanovljeno je podjetje Klander d.o.o. z več zaposlenimi.

2004
Podjetje Klander uspešno prodre tudi na tuje trge, predvsem v sosednjo Avstrijo, Nemčijo, Švico, Skandinavijo, ZDA, ...

2007
Pridobitev certifikata ISO 9001:2000

2014
Prodobitev certifikata Bonitete odličnosti

Z več kot 50-letno tradicijo slovimo kot eden najbolj zaupanja vrednih in zanesljivih specialistov za proizvodnjo gumenih izdelkov serijske proizvodnje in izdelkov po naročnikovih željah.

Pri našem delu na prvo mesto postavljamo želje naročnika in vam z nasveti, s pomočjo pri načrtovanju in izbiri ustrezne gumene zmesi ter končno produkcijo pomagamo od ideje do končnega izdelka.

S kontinuiranim razvojem naše proizvodne dejavnosti in nenehnim vlaganjem v novo tehnologijo smo razvili lastno proizvodnjo, ki nam omogoča izdelovanje vseh vrst gumenih izdelkov po želji kupca.

Na podlagi vaših načrtov in zahtev vam izdelamo orodje ter poskrbimo za proizvodnjo tako manjših kot tudi velikih serij izdelkov po meri.

Naše podjetje izpolnjuje zahteve standarda kakovosti ISO 9001, v letu 2014 pa smo prejeli tudi Boniteto odličnosti AAA.

Naši strokovnjaki so vam vedno pripravljeni priskočiti na pomoč z nasveti, tako glede izbire optimalnih materialov kot tudi pri iskanju celostnih rešitev po meri.